PARAGLAJDING

Ljubitelji ekstremnih sportova krenimo u nezaboravnu avanturu. Povoljan položaj planine Leotar omogućuje Vam dvije startne pozicije na nadmorskoj visini od 950 m i 1200 m za let paraglajdingom.

Sa instruktorom letenja oblačite opremu i sjedate u tandem paraglajder, adrenalin počinje da se uzburkava i avantura kreće. Pred Vama se ukazuju prelijepi pogledi na panoramu Trebinja sa atraktivnom okolinom, a vidik doseže do Jadranskog mora. Ovdje ćete osjetiti opuštenost  i svu slobodu poput ptice.

START 1 - GLJIVA

Nalazi se na 950m nv. Visinska razlika je 720m. Start je okrenut prema jugu. Polijetanje je mguće po JI, J, JZ smjeru vjetra. Pogodan je i za početnike. Istovremeno mogu startovati 2-3 krila. Izuzetni uslovi daju mogućnost preleta u svim smjerovima. Start se nalazi iznad samog grada Trebinja, na koji se dolazi više nego dobrim putem, 15-ak minuta vožnje iz centra grada. Pogodan je za školu paraglajdinga.

START 2 - LEOTAR 

Nalazi se na 1200m nv, na produžetku masiva udaljen od Gljive samo 1 km vazdušne linije pored RTV predajnika na 1080 mnv. Start je okrenut prema jugu i mogu ga koristiti samo iskusniji piloti. Do njega se stiže produžetkom istog puta kojim se stiže do Gljive. Svi ostali podaci važe kao i za Gljivu, osim što se Leotar nalazi na boljoj poziciji, većoj visini što omogućuje duži let i veće uživanje.